2016. nov 08.

NAPELEMMEL MŰKÖDŐ ELEKTROMOS AUTÓ

írta: Green and Care Lifestyle
NAPELEMMEL MŰKÖDŐ ELEKTROMOS AUTÓ

Megérkezett az elektromos autók tovább fejlesztése. Egy német startup cég valósította meg az első olyan elektromos autót, ami képes arra, hogy akár kizárólag megújuló energiát használjon.

Az autót egy különleges napelemmel látták el, ami folyamatosan újra tölti az autó akkumulátorát, még parkolás közben is. A napelemek képesek borús, felhős időben is összegyűjteni annyi fényt, hogy zavartalanul használjuk autónkat.

Az autó különlegessége az is, hogy a légszűrő igazi izlandi moha, mely természetes légszűrőként szűri a levegőből a port, tiszta, friss levegőt. Továbbá a moha réteg természetes zajszűrőként is funkcionál.

Az autó jelenleg két különböző akkumulátorral kapható, a kisebb 120, a nagyobb 250 km megtételére alkalmas, így az éjszakai utazás is kivitelezhető. Az autót természetesen töltő állomásokon is fel lehet tölteni, illetve garázsunkba is egy konnektor segítségével.

Az autóra rá lehet csatlakoztatni a különböző elektorom eszközeinket is, így könnyen tudunk biztosítani ingyen áramforrást a kempingezés során. 

A tervek szerint az autó sorozatgyártását 2018-ban kezdik meg.

 

Forrás: https://impressmagazin.hu/

Szólj hozzá

napelemes autó