2016. nov 13.

A jövő szele: az okos házak

írta: Green and Care Lifestyle
A jövő szele: az okos házak

A modern generáció (vagy Y generáció) egyre inkább előnyben részesíti a fenntartható termékek támogatását. Ez a trend az újonan épülő ingatlanokra is igaz és így az „okos házak” fogalma is kezd elterjedni a köztudatban. 

okoshaz_1.jpg

Manapság egyre több ember hajlandó több pénzt kiadni egy olyan ingatlanért, ami hosszú távon kevesebb energiát fogyaszt, természetes építőanyagokból készül és funkcionálisan is kielégíti a modern generáció igényeit, a legújabb technológiákat veti be.

 okoshaz_2.jpg

Erre példa a holland Heijmans cég mozgatható háza, a Heijmans ONE: Ezek a házak akár egy nap alatt elköltöztethetőek akármilyen városi környezetben. Modern, városi fiataloknak tervezték, akik kényelmes és kompakt lakhelyre vágynak. A házakban minden megtalálható a konyhától kezdve a fürdőszobáig, még egy kis kerti vagy terasz részt is sikerült beilleszteniük a tervezőknek. 

okoshaz_4.jpg

okoshaz_3.jpg

A Heijmans ONE nem foglal sok helyet, ezzel elősegítve a városi zsúfoltság elkerülését, mégis belül tágas és viszonylag nagy teret biztosít, mondjuk egy belvárosi apartmanhoz képest. Kompakt tervezésének köszönhetően igen energiatakarékos és a pénztárcánkat is kíméli. Jó alternatíva lehet városi fiataloknak, akik városi környezetben olcsó, kényelmes, és környezetbarát lakást szeretnének bérelni, élni. 

okoshaz_5.jpg

okoshaz_6.jpg

okoshaz_7.jpg

Képek forrása: http://design-milk.com/ 

További információ elérhető a cég honlapjáról: http://heijmans.nl/en/heijmans-one/

Szólj hozzá

ecolifestyle greenandcare fenntarthato ecofriendly