2019. okt 25.

Együtt a világ megmentéséért az oktatással!

írta: Green and Care Lifestyle
Együtt a világ megmentéséért az oktatással!

Az idei év nem csak a Plant for the Planet számára rendhagyó, hanem az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola számára is. Az iskola idén ünnepli 150. születésnapját, a nemzetközi mozgalom pedig idén tartotta a legtöbb Akadémiát és a Gyertyánffyval együttműködve a legnagyobbat is, hiszen október 18-án 80 nagykövetett avattak.

  cikkhezcspoi.png

Az együttműködés még tavaly ősszel kezdett kibontakozni, mivel az ELTE Gyertyánffy is részt vett a 12. kerületi iskoláknak szervezett képzésen, melynek kulcsfontosságú támogatója volt a 12. kerület is. 

A mozgalom és az iskola első komolyabb együttműködése júniusban volt, amikor is közösen szerveztek meg egy környezetvédelmi érzékenyítő programot, ahol külsős cégek, szervezetek ...

Tovább Szólj hozzá

2019. okt 21.

Plant-For-the-Planet Akadémia nem csak Budapest vonzáskörzetének!

írta: Green and Care Lifestyle
Plant-For-the-Planet Akadémia nem csak Budapest vonzáskörzetének!

A magyarországi Plant-For-the-Planet egyik fontos célja, hogy ne csak a centralizált budapesti és vonzáskörzeti gyerekek vehessenek részt a képzésükön. Az idei évben ezért több eseményüket is már az agglomerációban rendezték meg (Törökbálin, Tordas) és szeptember 28-án Salgótarjánba (eddigi legtávolabbi helyszínük) látogattak el.

csopikeppng.png

A Plant-For-the-Planet jelenlegi önkéntes bázisa jellemzően fővárosiakból áll, ezért a szervezésnél igen nagy kihívás, hogy a távolság ellenére megtalálják az ideális helyszínt, a helyi szponzorokat, támogatókat. A szervezésnél is fontos szempont a környezet védelme ezért ügyelnek arra is, hogy megbeszélésekhez szükséges utazásaikkal a lehető legkevésbé terheljék a környezetet. A ...

Tovább Szólj hozzá

2019. sze 27.

A tordasi gyerekek a polgármesternél kopogtatnának a klímaválság kapcsán

írta: Green and Care Lifestyle
A tordasi gyerekek a polgármesternél kopogtatnának a klímaválság kapcsán

 A héten a Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola   rendeztük meg az első őszi Plant for the Planet Akadémiánkat. Tordasra látogattunk, hogy létre jöhessen a 4. magyarországi eseményünk, amelyen 32 tettre kész kisiskolás tudott részt venni.

csapat1.png

A résztvevő gyerekek izgatottan várták a kezdést, melynek ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola klímanagykövetei voltak a főszereplői. Arról meséltek, hogy milyen problémákkal is nézünk jelenleg szembe és, hogy a Plant for the planet hogy küzd ellenük, hogyan lehetnek a kisgyerekek is cselekvő részesei a változásnak. Az Akadémiák célja, hogy a résztvevő gyerekeket felkészítsék arra, hogy ők maguk is képesek legyenek hasonló programot szervezni. Ehhez ...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 30.

Miért is küzdünk? - avagy eluralkodott a klima depi

írta: eszeszita
Miért is küzdünk? - avagy eluralkodott a klima depi

Optimista embernek tartom magam, de most napok óta elvesztettem a lelkesedésem…. Miért is? Mert baj van! Nagyon nagy baj!

Évek óta aktívan részt veszek a világ megmentésében, természetesen a saját szintemen. Egyrészről segítek a vállalkozóknak abban, hogyan működhetnek zöldebben és hogyan kommunikálják ezt a vásárlók felé. Ennek érdekében pár éve egy mini kutatást is készítettem a „zöld közösség” segítségével, 4 nap alatt 400-an töltötték ki. A kutatás célja az volt, hogy a vállalkozások számára megmutathassuk, hogy mi készen állunk a fenntartható fogyasztásra. Ezzel párhuzamosan pedig a jövő generációjának tartok rendszeresen érzékenyítő programokat. Egy nemzetközi mozgalomnak vagyok a magyarországi ...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 14.

FENNTARTHATÓSÁG AZ OKTATÁSBAN

írta: Green and Care Lifestyle
FENNTARTHATÓSÁG AZ OKTATÁSBAN

Hogyan építsük be az iskolákba az ökologikus gondolkodást?

  nyitokep3.png

Egyre több cikket olvashatunk arról, hogy milyen jövő vár ránk, ha nem változtatunk a fogyasztási szokásainkon. Azt sokszor nem is gondoljuk végig, hogy igazából nem is magunktól vesszük el az élhető Földet, hanem gyerekünktől, unokánktól.

Van egy nagyon szemléletes ábra, hogyan is élünk, gondolkodunk most: 

nevtelen-1_1.png

Úgy gondoljuk a világ legfontosabb dolga, hogy mi jól érezzük magunkat és nagy problémának látjuk, hogy ha az elektromos autót választjuk, akkor hosszabb táv esetében a klíma sok energiát fogyaszt. Addig persze nem jutunk el, hogy mi van, ha a közeljövőben már utak se lesznek, netán az emberiség is kihal.

De hogy mi lenne a cél? Mit kéne változtassunk, hogy ne a vesztünkbe rohanjunk? Íme egy másik ábra, hogy ...

Tovább Szólj hozzá